“Jag är svårflörtad när det kommer till nya produkter, men älskar att bli överraskad”

Lina Ekh besitter närmare 16 års erfarenhet inom skönhetsbranschen. Hon har arbetat med allt från att resa runt i världen och verka som ambassadör, till att hålla privata kurser inom makeup och recensera nyheter inom skönhetsvärlden. Linas signum är hennes kompetens och noggrannhet när det kommer till att testa produkter. Hon är svårflörtad men längtar alltid efter något som överraskar och ger en aha-upplevelse.

Idag arbetar Lina som frilansande makeup-artist, skönhetsbloggare och brynstylist – och i år debuterar hon som medlem i juryn för Swedish Beauty Awards 2021. Hennes brinnande intresse för färg och struktur formades redan när hon var ung. Under sin uppväxt i Småland tyckte hon mycket om att måla, ett intresse som senare utvecklades till en passion för skönhetsbranschen och en makeup-utbildning i Stockholm.

– Under mina år inom branschen har jag applicerat färg och form på extremt många olika ansiktstyper. För att hitta rätt i skönhetsdjungeln har jag därmed testat en stor mängd produkter, vilket har givit mig förutsättningar till att arbeta med det jag gör. Idag recenserar jag produkter på mina sociala medier och gör alltid grundliga utvärderingar innan jag uttalar mig. Den noggrannheten tror jag är bidragande till att jag får möjlighet att vara en del av juryn i år, inleder Lina.

Kosmetik- och hygienföretagen (KoHF) genomför ett meningsfullt arbete för branschen”

Lina är sedan tidigare engagerad i KoHF. I två år har hon varit aktiv i deras initiativ Look Good Feel Better (LGFB) som verkar för att öka cancersjuka kvinnors välbefinnande med kostnadsfria kurser inom makeup. Lina arbetar som volontär och bidrar med sin gedigna kompetens genom att hålla i sminkkurser.

– KoHF genomför ett meningsfullt arbete för branschen. De skyddar konsumenterna, förmedlar trygghet och bidrar med kunskap kring de produkter som finns på den svenska marknaden. Mitt hjärta slår lite extra hårt för deras initiativ LGFB – det känns otroligt betydelsefullt att kunna hjälpa dessa kvinnor med det jag kan, berättar Lina.

Vad tycker du är den största utmaningen med att vara jurymedlem?

– Utmaningen är absolut det enorma antalet produkter som ska testas på ett strategiskt vis. Alla produkter ska få sin tid och uppmärksamhet. Vissa utmärker sig direkt och vissa kräver ett par veckors användning – utvärderingen är fullständig först när produkten är en del av rutinen och testad ordentligt i vardagslivet. Det är många faktorer som spelar in!

Vilka egenskaper anser du är viktiga hos en jurymedlem?

– Att bedöma varje produkt separat! Det är en konst att kunna plocka ut en produkt och granska den endast utifrån innehållet. Som jurymedlem måste du bortse från tidigare favoriseringar kring märken och ingredienser – först då får alla en rättvis chans.

Vad ser du fram emot i din roll som jurymedlem under Swedish Beauty Awards 2021?

– Jag är peppad på att höra vad mina kollegor har för tankar och om vi delar samma upplevelser kring produkterna. Det ska också bli spännande att se vilka produkter som vinner!

Vad utmärker en bra skönhetsprodukt tycker du?

– Det jag letar efter är aha-upplevelsen – att bli överraskad och nyfiken! Något av det bästa jag vet är att testa en ny produkt och förlora mig i stunden för att den känns så magisk. En bra skönhetsprodukt enligt mig ger ett tydligt resultat och håller vad den lovar.

Vilken är din “go to”-produkt som du inte kan vara utan?

– Just nu är jag besatt av allt som har med bryn att göra och brynvax är helt klart räddaren i nöden! Sen slänger jag gärna in concealer som alltid är en oslagbar go-to.

Swedish Beauty Awards 2021

Den 15 april öppnar Swedish Beauty Awards 2021 upp de digitala portarna. I år blir Sveriges största och mest prestigefulla skönhetsevent en livesänd gala – och alla beautyfantaster är inbjudna. Kosmetik- och hygienföretagen (KoHF) ser möjligheten i att fler ska få en inblick i skönhetsbranschen och ta del av medlemmarnas betydande initiativ och engagemang.

Säkra din biljett till årets största skönhetsevent!

Föregående
Föregående

Sveriges viktigaste tävling för skönhetsbranschen, Swedish Beauty Awards, delar för andra året ut pris till Årets Kosmetikexportör i samarbete med Business Sweden.

Nästa
Nästa

Swedish Beauty Awards 2021 blir digital skönhetsgala!